Servicii profesionale de compactare a solului

Compania de construcție Geopile oferă tot spectrul de lucrări de compactare a solurilor de diferite tipuri și utilizând diverse metode.

Compactarea solului este o parte integrantă a oricărui proces de construcție.

Tasarea solului este obligatorie la construcția căilor ferate și autostrăzilor, bulevardelor, precum și la punerea bazei fundațiilor pentru clădiri și a altor structuri de importanță industrială sau civilă.

Această procedură este extrem de importantă, deoarece de ea depinde rezistența și siguranța clădirii.

Solul necompactat se va depune în timp, iar zona oarbă se va lăsa sau se vor forma goluri dedesubt.

Compactarea este concepută pentru a crește capacitatea portantă a solului.

Calitatea acestei proceduri poate fi determinată în baza coeficientului de compactare, care este direct legat de conținutul de umiditate.

Gradul de compactare a solului și caracteristicile de rezistență ale materialelor de construcție utilizate sunt strâns legate.

Dacă gradul de compactare a solului va crește cu doar 1 %, rezistența materialelor utilizate poate crește până la 10-15 %.

Ignorarea acestei etape sau executarea necorespunzătoare a acesteia poate duce la consecințe nefaste sub forma unei așezări a clădirii, care la rândul ei va duce la necesitatea unor costuri suplimentare pentru consolidarea întregii clădiri.

Iată de ce această etapă prezintă o importanță majoră la începerea construcțiilor.

Și specialiștii noștri sunt conștienți de acest fapt și își asumă complet responsabilitatea pentru lucrările efectuate.

Înainte de începerea însăși a procesului de compactare, specialiștii noștri fac o expertiză a solului.
Anume de calitatea acestuia depinde ce soluții și utilaje vor fi utilizate.

Compactarea solului de fundație se face mai rapid și este mai fiabilă dacă umiditatea acestuia este la nivelul potrivit.

Astfel, un sol prea uscat va necesita prea mult timp pentru a fi compactat.

În timp ce un sol excesiv de umed trebuie mai întâi uscat, astfel încât apa acumulată în pori să nu afecteze procedura de tasare.

Solul este compactat pe straturi.

Grosimea fiecărui strat va depinde de tipul de sol și de specificul echipamentului utilizat.

În cazul în care se folosesc role grele, stratul poate ajunge la 70 cm.

În cazul în care lucrarea se realizează manual sau cu ajutorul unor plăci vibratoare, grosimea stratului nu trebuie să depășească 10-15 cm.

Etapele de lucru

  • Planificarea site-ului. Solul se întinde în straturi de grosime egală și se nivelează. În cazul în care solul este umed, acesta este afânat și uscat suplimentar. Lucrările se opresc pe durata ploii.
  • Efectiv urmează însăși compactarea prin metoda aleasă.Se realizează prin trecerea utilajului de la marginea terasamentului spre centru.
    În același timp, fiecare impact al plăcii sau al trecerii cilindrilor trebuie să se suprapună peste secțiunea anterioară.
  • Controlul calității lucrărilor. În acest scop, se utilizează echipamente speciale pentru a verifica densitatea solului.

Lista de lucrări depinde de metoda de compactare selectată.

Costul lucrărilor de compactare a solului

Prețul lucrărilor de compactare a solului se calculează pe m2 și depinde de mai mulți factori.

Costul este influențat de tipul și caracteristicile solului – gradul și adâncimea de pătrundere a înghețului, densitatea, umiditatea, adâncimea apelor subterane.

Prețul depinde, de asemenea, de tehnologia de compactare selectată, de numărul de echipamente speciale implicate, de disponibilitatea căilor de acces, de complexitatea și amploarea lucrărilor.

Metode utilizate de compactare a solului

Există trei modalități de compactare a solurilor:

  • Compactarea statică prin rulare sau cilindrare.În acest caz, o rolă grea trece de mai multe ori pe șantier și, sub presiunea acesteia, se realizează o compactare treptată.

    Grosimea depinde de specificul echipamentului utilizat, precum și de caracteristicile solului.

    Dacă solul este argilos, stratul compactat trebuie să fie mai subțire.

    Cilindrii compactori cu picior oaie sunt capabili să taseze chiar și solurile dificile, inclusiv solurile argiloase.

  • Compactarea prin vibrare.Această metodă este cea mai potrivită pentru compactarea solului preponderent nisipos, care este un bun conductor al vibrațiilor.

    Adesea se folosesc plăci vibratoare sau cilindri vibratori, ce combină rularea și vibrarea pentru a reduce timpul necesar pentru compactare.

  • Compactarea dinamică prin batere sau impact.Tehnologia presupune căderea la suprafață a unei plăci de tasare grele, care cântărește până la câteva tone. Sub greutatea acesteia are loc compactarea.

    Cea mai recentă metodă permit compactarea solului la adâncimi de până la 7-10 metri.

    Compania Geopile dispune de sisteme de compactare prin impuls de ultimă generație ce semnificativ reduce timpul și costurile pentru pregătirea terenurilor preconizate pentru construcție și asigură proiectarea unei fundații sigure.

Avantajele cooperării cu Geopile

Optând pentru serviciile firmei noastre veți beneficia de lucrări a pregătirii terenului pentru construcții de calitate și în termeni de executare rapizi.

Noi dispunem de tot spectrul de echipamente speciale necesare pentru a realiza lucrările de terasament în termen de câteva ore sau zile.

Noi nu utilizăm compactarea manuală, ci folosim doar echipamente de de ultimă oră.

Oferim servicii la cheie.

Aceasta înseamnă că ne asigurăm toate lucrările fără necesitatea de a angaja lucrători suplimentari.

Noi, ne asumăm tot procesul, de la planificare, până la îndepărtarea deșeurilor de construcție.