Ziduri de sprijin din palpanșe metalice

Foaie de grămadă de gropi
În stadiul inițial al construcției, solul se află în starea sa naturală – nu este compactat. După o creștere a sarcinii pe sol, care este asigurată de noua structură, solul este compactat, nu numai sub instalația în curs de construire, ci și în împrejurimile sale imediate. Astfel de procese fizice amenință clădirile strâns distanțate cu deformarea și încălcarea integrității. Pentru a preveni consecințele nedorite, se folosește îngrămădirea foilor de gropi de fundație sau „peretele grămezii de foi”.

Un astfel de gard se formează prin scufundarea grămezilor de foi speciale în pământ. Grămezile de tablă, menținând compactarea solului, îl localizează în limitele sale și elimină complet efectul asupra solului a fundațiilor clădirilor din apropiere.

Un astfel de gard este uneori făcut temporar, dar este adesea folosit permanent. De exemplu, în cazul în care stivuirea tablelor este utilizată ca cofraj permanent la ridicarea pereților subsolului și a fundațiilor de benzi, precum și a unei bariere impermeabile după coborârea pânzei freatice.

În funcție de condițiile de lucru, de scopul lor, de dimensiunea gropii și de proprietățile solului, se utilizează diferite scheme de îngrămădire a foilor. Sunt construite din piloți din lemn, metal și beton armat. Fiecare tip de grămadă de foi are propriile sale argumente pro și contra.

Șanțurile de lemn sunt realizate fie compozite, doborâte cu cuie de la plăci, fie realizate din bare folosind o conexiune cu șanț-pieptene. Grămezile de tablă din lemn pot fi acționate o singură dată, deoarece este imposibil să le scoateți de la sol fără a fi deteriorate. Această utilizare o singură dată crește costul construcției. Prin urmare, cea mai eficientă utilizare a grămezilor de tablă.

Grămezile de tablă sunt produse din diferite pirofile din oțel carbon – grinzi I, țevi. De obicei, grămada de foi este realizată din țevi cu diametrul de 219 până la 530 mm. Tipul de grămadă de foi depinde de adâncimea săpăturii, cu cât este mai adâncă, cu atât este mai ales momentul de inerție al secțiunii. Piloții de tablă pot fi folosiți de mai multe ori, verificând după ce au fost scoși de la sol pentru a se conforma standardelor de operare. După eliminarea defectelor, grămezile sunt pregătite pentru operațiuni ulterioare.

Pentru instalarea grămezilor de foi, se utilizează mai multe metode de scufundare a grămezilor de foi în pământ. Înainte de scufundare, este necesar să găuriți o grămadă de foi – puțuri cu litere. Apoi, în funcție de diferitele cerințe și de densitatea plantării grămezilor în fântâni, se selectează metoda de imersiune. Folosim scufundarea grămezii prin indentare.

Pentru această metodă, grămezile de tablă sunt utilizate din țevi de oțel cu oțel de armare înfășurat în spirală. Imersiunea se efectuează prin rotație și presare simultană. Un mare plus al acestei metode este asigurarea siguranței clădirilor din apropiere și absența necesității unei monitorizări constante a acestora. Prin urmare, metoda înșurubată este recomandată pentru zonele cu dezvoltare urbană densă.